Resum 24 de maig

Aquest matí ens han fet una entrevista al progarama del primer café de Ràdio Igualada: http://www.radioigualada.cat/cat/El-primer-cafe on hem dit la nostra i hem aportat un toc d’humor, a part aquest és el guió que es va preparar per a l’entrevista d’avui.

Som un grup de persones que no tenim cap tipus de vinculació política ni sindical, que funcionem de forma totalment horitzontal i assemblearia, i que despres del moviment global que s’ha anat donant a les diferents ciutats catalanes, espanyoles, europees i mundials, volem aprofitar aquesta sinergia, o consciència global que sobtadament ens ha sacsejat, ja que pensem que el sistema polític actual no ens representa.

I que més enllà de la voluntat que tinguin alguns politics, hi ha un poder econòmic que té el total control del futur de les nostres societats i que fa moure el món. Per tot això, qui inicialment ens vam reunir a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada a través de les xarxes socials durant els quatre dies que portem acampats, hem realitzat un bon nombre d’activitats, com murals d’opinió, actes simbòlics, xerrades als més petits.

I amb especial importància, les assemblees populars diàries amb la voluntat de construir un nou model de funcionament local, remarcant així l’actitud constructiva i participativa d’aquest moviment amb el qual ja estem completament conectats amb Barcelona i per extenció la resta de ciutats catalanes, Madrid i el món.

En aquestes assamblees incloem temes com la democràcia participativa, aportant-hi opinions de tota mena i que van quedant recollides en les actes corresponents, de la meteixa manera també incloem la transparència, sobre  les reformes i retallades salvatges plantejades pels últims governs, sobre les alternatives locals en el mercat de consum i també es discuteixen les propostes dels ciutadants que van dipositant a les urnes de la mateixa plaça, propostes com:

Propostes de serveis, propostes educatives, propostes d’oci i cultura, propostes urbanístiques, propostes sanitàries, propostes per fomentar el treball i propostes per protegir el medi ambient, en aquest aspecte aprofitant aquests mitjans locals ens agradaria molt que tothom que vulgui o pugui, vingui i digui la seva, ja que el futur que estem construïnt és un futur de tots i per tots.

També aprofitem per informar-vos que el proper divendres 27 realitzarem un cine fòrum a la plaça, actualment s’estan penjant un bon grapat de vídeos al facebook. Us convidem a donar un cop d’ull i votar el que més us agradi, serà el que emetrem. Amb tot i per acabar només dir que la transformació social que està succeïnt arreu del món està conectada amb l’antiga plaça de l’ajuntament actualment denominada Plaça del Poble, i que a partir de la participació d’un gran nombre de veïns que cada dia va a més, cosa que quant l’esgotament és perceptible, ens fa més forts.

Així doncs que us esperem a la plaça del Poble o també a la xarxa a través del Bloc, Twitter i Facebook cercant “#(coixinet)Acampadaigd” i Trobem-nos.

Durant el matí hem estat fent cartells amb diferents lemes per a decorar més la nostra plaça.

A la tarda les comisions han estat preparant entre d’altres l’espai del té i l’assemblea de les 20h.

El té ha sigut un èxit, els comerços de la zona ens han facilitat el necessari per l’activitat. Gràcies!!! La gent s’hi ha acostat a prendre el té i a debatre entre tots aquest temes que tan ens inconveixen.

L’assemblea de les 20h s’ha dut a terme d’una manera similar però diferent que la d’ahir, els resultats han estat super positius ja que cada dia som més els veïns que decideixen venir, dir la seva i formar una mica més part d’aques futur que ara entre tots començem a ensumar.

Amb les propostes que havien anat sorgint durant el dia i les que van sortir en la pròpia assmblea vam començar amb el primer punt del dia.

 1. Gravar vídeos de suport amb les càmeres web dels ordinadors tan de gent d’Igualada com de la comarca, i penjar-ho al youtube.Va ser idea de la Meri de Copons, l’Albert d’Igulada, el Dani de Montbui i la Mariona del Xaró. Aprovat.
 2. El Carles d’Igualada proposa una ponència per part d’Educar en Família. Aprovat.
 3. En Jaume d’Igualada proposa una ponència per informar de la situació global sobre la regulació de substàncies medicinals i estupefaents. Aprovat.
 4. Proposta de la Caja de Pandora per a fer una ponència. Aprovat.
 5. Proposta de posicionaament del moviment davant les actuacions del partit PxC. No s’aprova. es determina que no és un dels nostres objectius aquesta línia de treball.
 6. Canvis d’horari de les assemblees. S’aprova i s’avança a les 19 hores.
 7. Votació de l’audiovisual. S’aprova que es passi el documental més votat pel facebook (de moment Islàndia), però que a partir d’ara les votacions es faran presencialment i a través del blog.
 8. S’aprova donar micròfon obert a qüalsevol ciutadà.
 9. Es proposa buscar ponència sobre els TRANGÈNICS.
 10. S’aprova donar capacitat de decisió a les comissions.
 11. En Carles proposa passar un documental (Obrint l’esquerda).
 12. S’aprova el cine forum tambè amb videos més curts.
 13. S’aprova utilitzar la plataforma trobem-nos per difondre la idea de que tots retirem dels nostres bancs o caixes 155€ el dia 30 de maig.

A la nit no es va fer assemblea.

Posted on Mai 28, 2011, in Notícies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: